Donează 2%

Directionaţi 2% din impozitul dvs. pe venit către Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”!

Conform Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze 2% din impozitul pe veniturile obţinute în anul precedent către o entitate nonprofit. Aceasta opţiune nu vă costă nimic! Dacă nu o folosiţi, suma respectivă rămâne statului. Utilizând aceasta opţiune directionaţi organizaţiei alese acest procent, stabilind chiar dumneavoastră în ce domeniu să fie cheltuiţi o parte din banii pe care i-aţi platit ca şi impozit şi, în acelaşi timp, contribuiţi la realizarea unor proiecte pe care le consideraţi importante pentru comunitate. Suma reprezentând 2% din impozitul dumneavoastră pe venit o puteţi direcţiona numai catre o singură organizatie nonprofit.

Puteţi direcţiona doi la sută din impozit către Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte” astfel:

Dacă sunteţi salariat(ă):

Descărcaţi “Cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual”, (declaratia 230)completaţi-o, tipăriţi-o şi semnaţi-o. Nu este necesar să indicaţi suma care o direcţionaţi către Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”, această sumă va fi calculată automat de către cei de la finanţe în funcţie de impozitul pe venit plătit deja de dvs. Pe această cerere/formular 230 sunt trecute deja datele care indică Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte” ca beneficiar al sumei de 2% din impozitul plătit de dvs.

Dacă aveţi deja formularul de altundeva, vă rugăm să-l completaţi cu datele următoare:

  • Denumire entitate nonprofit: Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”
  • Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit: 34449560
  • Cont bancar (IBAN): RO40BTRLRONCRT0286926101

Trimiteţi formularul 230 completat şi semnat de dvs. la administraţia financiară de care aparţineţi, până la data de 15 mai. Puteţi trimite formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, sau să îl depuneţi personal, la registratura administraţiei financiare.

Daca aveti (şi) venituri din alte surse (profesii libere – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosinţei bunurilor – chirii, drepturi de autor, etc.), aveţi obligaţia legală să depuneţi la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile dvs. Pe aceeaşi declaraţie puteţi indica şi direcţionarea a 2% din impozitul dvs. către Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”. Pentru aceasta:

Descărcaţi “Declaraţia specială privind veniturile realizate” (declaraţia 200), completaţi-o, tipăriţi-o şi semnaţi-o. Nu este necesar să indicaţi suma care o direcţionaţi către Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”, această sumă va fi calculată automat de către cei de la finanţe în funcţie de impozitul pe venit plătit deja de dvs. Pe acest formular sunt trecute deja datele care indică Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte” ca beneficiar al sumei de 2% din impozitul plătit de dvs.

Dacă aveţi deja formularul de altundeva, vă rugăm să-l completaţi cu datele următoare:

  • Denumire entitate nonprofit: Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”
  • Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit: 34449560
  • Cont bancar (IBAN): RO40BTRLRONCRT0286926101

Trimiteţi formularul 200 completat şi semnat de dvs. (eventual împreună cu formularul 230, dacă sunteţi şi salariat) la administraţia financiară de care aparţineţi, până la data de 15 mai. Puteţi trimite documentele prin poştă, cu scrisoare recomandată, sau să le depuneţi personal, la registratura administraţiei financiare.

Prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit şi prin altfel de susţineri puteţi contribui la proiectele noastre, în vederea dezvoltării activităţilor asociaţiei.

Vă stăm la dispoziţie în cazul în care aveţi întrebări la: cocosuldemuntebrasov@yahoo.com

Va mulţumim pentru sprijin,

Asociația de Turism Montan „Cocosul de Munte”!

Publicitate
%d blogeri au apreciat: